sâmbătă, 15 mai 2010

Obiective turistice Londra

Westminster Abbey

Situata pe latura sudica a Pietei Parlamentului, Westminster Abbey a fost teatrul multor evenimente de maxima importanta pentru britanici. Aici au fost incoronati majoritatea monarhilor englezi, unii dintre ei dormindu-si tot aici somnul de veci. Fiind una din cele mai vechi biserici ale Londrei, Westminster Abbey are o spectaculoasa arhitectura medievala.




Palatul Buckingham

Simbolul suprem al Londrei si al monarhiei britanice, Palatul Buckingham nu a devenit resedinta regala decat in 1837, cand regina Victoria s-a mutat aici de la Palatul Kensington. Situat la capatul celebrei promenade the Mall, edificiul este in prezent locuinta si principalul centru de activitate al intregii familii de Windsor. Cine are norocul sa ajunga in fata lui cu putin timp inainte de 11:30, poate urmari un spectacol deosebit: schimbarea garzii.



British Museum

Gazduit intr-o frumoasa cladire in stil greco-victorian, cu o fatada asemanatoare celor ale templelor elene, acest muzeu adaposteste unele din cele mai importante relicve ale umanitatii. De mai bine de 250 de ani aici sunt expuse nenumarate opere de arta.




Catedrala St. Paul

Ametitor de frumoasa catedrala St. Paul se poate lauda cu al treilea cel mai mare dom din lume. Este capodopera lui Sir Christopher Wren (1632-1723) si a fost terminata in 1710, dupa 35 de ani de munca asidua. In interior, se remarca faptul ca domul este mult mai mic decat vazut din afara.



London Eye

Cunoscut si ca Millennium Wheel, London eye este cea mai inalta roata de acest fel din Europa (135m) si a devenit cea mai populara atractie turistica a Londrei.



Turnul Londrei

Principalul corp al acestuia, White Tower, a fost inaltat in timpul domniei lui Wilhelm Cuceritorul. Mai tarziu a fost completat cu mai multe ziduri, avand o inaltime de 31 de metri, si cu un sant de aparare.




Palatul Westminster


Turnul cu ceas, orientat spre Piata Parlamentului si Westminster Abbey si cunoscut de toata lumea sub numele de Big Ben, este emblematic pentru capitala britanica.



Tower Bridge

In ciuda aspectului sau medieval, Podul Londrei (sau Podul Turnului) si-a celebrat centenarul abia in iunie 1994. Ridicat pe un schelet metalic imbracat in piatra, el a fost construit intentionat in stil gotic pentru a se armoniza cu turnul din apropiere. Este celebru pentru enormele sale brate basculante, care se ridica pentru a permite trecerea vaselor mai mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu