duminică, 16 mai 2010

Cand te duci in Londra, trebuie sa cunosti urmatoarele:


- englezilor le place fotbalul si berea, nu te lua in discutii contradictorii referitoare la aceste doua subiecte. Le place si cricketul si curlingul.

- femeile mai shuncoase si cu sani mari au mare cautare

- pub-ul fara berea casei nu e pub

- autobuzul intarzie mereu atunci cand vrei sa ajungi la ora fixa

- nu te lua dupa aparentze, sunt multi negri/indieni/chinezi nascutzi aici, care vorbesc perfect engleza. Daca ai nevoie de informatii, du-te si intreaba fara jena pe oricine.

- popcorn-ul este intotdeauna dulce, iar cel sarat este exceptia.

- ceaiul sau cafeaua se beau cu lapte, si nu exista limita de timp si nr. de cafele/ceauri/zi

- carnatzii lor sunt oribili, la fel si prajiturile cu frisca.

- in autobuz se urca prin fatza

- cand traversezi strada te uitzi in dreapta. Pietonii nu au prioritate decat la trecerile semnalizate (sau cu lumina galbena)

- vremea de afara e schimbatoare, nu te baza ca e senin, poate ploua tot din senin. Esti pe o insula.

- aici notziunea de restaurant este diferita de cea din Romania. Cand mergi cu un englez la restaurant asteapta-te la ceva modest, care costa mult, si unde dai 2% bacsis. Pentru multi tineri, "hai sa mancam ceva in oras" inseamna sa mearga sa manance la Mc Donalds.

- chipsurile cu otzet au mare cautare. Atentie la culoarea verde/albastra de pe pungi. Astia pun otzet in orice, inclusiv pe cartofii prajitzi.

- sambata e zi normala de shopping pana la 19.00, duminica cam toata lumea inchide la 16.00

- ti se da restul exact, nu te chinui sa-l numeri. Asteapta sa-ti dea restul si bonul de casa, daca intarzie nu inseamna ca nu ti le da, inseamna doar ca respectivul casier e mocait.

- cozile englezesti sunt printre cele mai 'organizate' din lume, asteapta-ti frumos randul in sharpe, si nu te baga in fatza, ca e dovada de grosolanie profunda.

- autobuzele au camere video, la fel si metroul. Ai grija unde lipesti guma aia de mestecat. Fa cu mana la autobuz, daca vrei sa opreasca. Apasa pe buton daca cobori in statie, insa la double deckere, daca esti la etaj, ai mare grija cum cobori.

- sanvishurile gata facute, de cumparat, sunt mai ieftine dupa amiaza (asta daca mai prinzi sanvisuri). La 'Boots', daca mai prinzi, un sanvis cu 2.50 devine 0.98 dupa-amiaza. Alea facute de Shapers sunt naspa. Totul e sa mai gasesti, sa fii pe faza.

- asteapta-te sa fie frig in casa unui britanic, sunt zgarciti cand vine vorba de caldura. 18-19 grade e suficient.

- cum te prinzi ca un tip e gay? are inel argintiu pe mana stanga, acolo unde se tzine verigheta.

- daca vrei sa traiesti din plin experientza traficului englez, suie-te la etaj in double-decker, si aseaza-te in primul rand (daca prinzi loc)

- cafeaua de la Starbucks intotdeauna curge pe langa capac, aia de la Costa nu (dar e mai scumpicica)

- cum te prinzi ca un individ e british? Foloseste in mod obligatoriu urmatoarele expresii/onomatopee: "cheers mate", "you know", "aaaaammmmmm", "bollocks", "I toldya", "hi mate, you're rite?", "hello chaps", "he was like ahmmm immmmmm, and I was like ahmmm iiiiihhhh, ya' know ...". Din lipsa de vocabular, folosesc la greu onomatopee ca sa descrie o stare, o senzatie pe care au avut-o.

- nu toti oamenii care vorbesc singuri pe strada sunt nebuni, unii au bluetooth in ureche.

- fereste-te de baietii cu gluga pe cap, sau hoodies. Sunt golanii de cartier de pe la noi, gata oricand sa se ia de tine, chiar daca au 14-15 ani. Hoodies cand sunt in gasca, fete sau baietzi, sunt destul de periculosi.

- Cola e mai scumpa decat Pepsi, motorina mai scumpa decat benzina, si in general aparatura electronica mai ieftina decat in Romania.

- in restaurant in general te opresti in usa si astepti sa vina cineva sa te conduca la masa, sau sa-ti spuna la ce ora sa revii.

- daca mergi cu autobuzul, e mai ieftin sa-ti iei abonament pe o zi.

- reciclatul menajer e impamantenit aici. Gunoiul se pune in pungi negre si se arunca in containerele negre. Containerele verzi sunt pentru materiale reciclate: sticle, cutii de carton, plastic. In principiu nu se arunca gunoi fara punga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu